"Марица" U15 (2008) победи убедително с 0:5 "Берое" при гостуването си в Стара Загора. Срещата бе от 28 кръг в Зоналната група U15. Възпитаниците на треньора Димчо Беляков не оставиха шансове на своя съперник и записаха заслужена победа с изразителен резултат. По два гола резализраха Хасан Байрям и Димитър Кънчев, а едно попадение вкара Добромир Николов.

"Марица" заема второ място с 68 точки, колкото има и третия "Арда", като тимът от Кърджали е с мач по-малко. Лидер е "Спартак" със 71. В следващия кръг, на 29 април, "жълто-сините" са домакини на "Локомотив" (Пловдив).

В Областната група U17 "Марица" (2007) отстъпи на "Асеновец" с 0:1. Мачът от 21 кръг се игра в неделя на стадиона в село Маноле. Срещата бе равностойна, като маричани имаха чудесна възможност да излезнат напред в резултата, но не го реализираха. Малко след това гостите от Асеновград отбелязаха чрез Октай Юсеинов, а голът се оказа единствен.

"Марица" заема 4-то място с 42 точки, колкото има и третия "Родопа". Лидер е "Спартак" с 59 пред "Асеновец" с 44. В сряда, 26 април, момчетата на треньора Димчо Беляков гостуват на "Юнайтед" (Пловдив).