Лудогорец U16 пречупи с 1:0 ЦСКА-София в първи полуфинален сблъсък за Купата на БФС. Двубоят се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Двата отбора изиграха здрав, двуостър мач, със здрави сблъсъци и мъжки единоборства.

През първото полувреме добри ситуации за гол се откриха пред Янко Ажуани и Елисей Съров, но те не успяха да реализират. Почивката дойде при нулево равенство.

След подновяването на играта "орлите" нанесоха своя удар в 66-та минута. Георги Пенев прати топката в мрежата, а асистенцията бе на Димитър Мрънков. През второто полувреме изгодни положения за попадение се откриха още пред Кристиян Манушев и Александър Валяков, но те ги пропуснаха.

Получи се хубав и оспорван двубой. В него имаше допълнителен заряд и заради оспорваната битка, която водихме за титлата със същия съперник през миналия сезон в първенството на Елитната група до 15 години. Момчетата се представиха добре и заслужено спечелиха. Предстои ни тежък втори мач в столицата, но сме оптимисти, че ще продължим напред, коментира старши треньорът Димчо Ненов след носледния съдийски сигнал.

Реваншът е на 26 април (сряда). 

Лудогорец U14 потопи с 2:1 Черно море на "Тича" в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на БФС. Момчетата на Милен Маринов могат да съжаляват, че не взеха по-категорична преднина преди реванша, защото пропуснаха няколко чисти ситуации за гол.

Разградчани откриха в 5-та минута. Голът реализира Тодор Тодоров, който бе изведен очи в очи със стража на съперника от Георги Петров и завърши хладнокръвно. В 10-та минута Черно море изравни след корнер, като това бе единствената голова възможност за съперника. Само три минути по-късно "орлетата" поведоха с 2:1. Тимур Мустафа проби по фланга и намери добре Джем Андонов в малкото наказателно поле. Андонов овладя технично и прати топката в мрежата. До почивката разградчани пропуснаха три стопроцентови възможности, като сами срещу вратаря на домакините излязоха Георги Петров, Джем Андонов и Тимур Мустафа. Петров и Мустафа не намериха очертанията на вратата, а стражът спаси удара на Андонов.

След почивката опасни удари към вратата на "моряците" отправиха Ястиян Георгиев и Джем Андонов, но до ново попадение не се стигна.

Доволен съм от представянето на момчетата. Те до голяма степен изпълниха поставените им задачи и категорично надиграха съперника. Жалко, че пропуснахме толкова много добри ситуации да вземем категорична преднина преди втория мач, коментира старши треньорът Милен Маринов след края на срещата.

Реваншът в Разград ще се играе на 26 април /сряда/.