Лудогорец U15 пречупи с 1:0 връстниците си от Национал (София) в мач от XXI кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години. Срещата се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Мачът бе оспорван и динамичен, предложи мъжки единоборства по целия терен, но головите ситуации бяха малко.

Единственото попадение падна през иначе равностойното първо полувреме. Отбеляза го Максим Минков в 18-та минута. Той завърши ефектно с глава хубава атака, започнала с пас на Илиян Гатински и продължена с центриране от фланга на Калоян Божков.

След почивката "орлите" бяха по-добрият отбор на терена, но превъзходството им не доведе до чисти голови ситуации.

Благодарение на завоюваните три точки разградчани запазиха преднитната си от 5 точки на върха пред втория във временното класиране - Левски (София).

ВИДЕОРЕПОРТАЖ

Доволен съм от успеха. Спечелихме срещу много корав и стойностен отбор. Момчетата заслужават поздравления, защото демонстрираха манталитет на победители, дух и воля за победа, коментира старши треньорът Росен Маринов след последния съдийски сигнал. 

Лудогорец U17 победи с класическото 3:0 връстниците си от Национал (София) в мач от XXI кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на стадион "Гнездо на орли", а разградчани решиха всичко в своя полза само за 27 минути.

Първото попадение падна в 14-та минута. Отбеляза го Мартин Станчев. В 23-та минута Кристиян Николов удвои. Крайното 3:0 оформи Мартин Станчев в 27-та минута.

ВИДЕОРЕПОРТАЖ

През първото полувреме момчетата се опитаха да изпълнят поставените им задачи и успяха да отбележат три гола. Въпреки попаденията се видя, че има още много да се работи, за да се види истинския потенциал на отбора. През второто полувреме не направихме нищо запомнящо се, като вероятно и лошото време се отрази. За мен представянето ни беше на средно ниво, коментира след края на срещата старши треньорът Емилиян Петров.