Арсенал трябва бързо да забрави за разочарованието от отпадането от Лига Европа и да се концентрира върху битката за титлата в Англия. Лондончани са в серия от пет поредни победи в първенството. “Артилеристите” приемат Кристъл Палас в лондонско дерби. Съперникът им уволни Патрик Виейра след серия от 12 поредни мача без победа, която доближи Палас до зоната на изпадащите. Днес тимът ще бъде воден от временния наставник Пади Маккарти.

Микел Артета е направил шест промени от двубоя срещу Спортинг през седмицата. Тогава той даде почивка на някои основни играчи и това доведе до отпадането на Арсенал. Сега в състава се завръщат Бен Уайт, Томас Партей, Букайо Сака, Мартин Йодегор и Леандро Тросар. Роб Холдинг започва като титуляр в мач от Висшата лига за първи път от края на миналия сезон. Такехиро Томиясу и Вилиам Салиба пропускат срещата, след като получиха контузии срещу Спортинг. Габриел Жезус, който бе титуляр през седмицата, е на резервната скамейка.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

💪 Holding at the back
🧱 Xhaka in midfield
🪄 Trossard up top

Let’s finish strongly before the international break! pic.twitter.com/JiqPbwkkN1

— Arsenal (@Arsenal) March 19, 2023

АРСЕНАЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС

АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Магаляеш, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Мартинели, Тросар
КРИСТЪЛ ПАЛАС: Уитуърт, Уорд, Андерсен, Геи, Мичъл, Миливойевич, Дукуре, Шлуп, Олисе, Едуард, Заха

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago