Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс смята, че неговият син ЛеБрон Джеймс-младши вече е по-добър от мнозина от играчите в Националната баскетболна асоциация.

38-годишният Джеймс, който наскоро оглави вечната ранглиста на НБА по отбелязани точки в редовния сезон, в момента се възстановява от контузия в глезена и прекарва свободното си време в социалните мрежи. В Туитър Джеймс-старши написа: "Човече, Брони определено е по-добър от някои от тези момчета, които гледам в момента в лийг паса (бел. р - стрийминг услугата на НБА). Това е смешно".

Man Bronny definitely better than some of these cats I've been watching on league pass today. Shit lightweight hilarious 🤣🤣🤣🤣

— LeBron James (@KingJames) March 7, 2023

ЛеБрон Джеймс-младши, който всички наричат Брони, е на 18 години и все още учи в гимназия "Сиера Каньон" в Лос Анджелис. Това лято той трябва да постъпи в колеж, а през лятото на 2024 година ще може да влезе в НБА и да играе заедно с баща си.

За разлика си от Джеймс-старши, който бе консенсусният избор номер 1 в драфта през 2003 година, Брони Джеймс е малко вероятно да бъде взет толкова рано. Според моментните очаквания на специалистите в САЩ младият баскетболист има потенциал да бъде избран най-рано в средата на първия рунд на драфта и най-късно в началото на втория кръг.

Снимки: Imago