Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се класира за полуфиналите на тенис турнира в от сериите ATP 500 на твърда настилка с награден фонд от 2 855 495 долара. Той победи поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 7:5 за малко повече от час и 20 минути игра. 

Сърбинът успя да направи един пробив в първия сет, но той му бе достатъчен за успеха с 6:3. Вторият сет бе по-равностоен, като двавмата се движеха заедно до 5:5, когато Джокович направи пробив и след това затвори мача на свой сервис. Той спечели 79% от точките на втори сервис, а освен това допусна само 7 непредизвикани грешки срещу 15 за Хуркач.

1️⃣5️⃣-0️⃣ is @DjokerNole's score 😅

The world No.1 remains undefeated and unrelenting in 2023, moving past Hurkacz 6-3, 7-5 for a SF spot@DDFTennis | #DDFTennis pic.twitter.com/qxaE3nBbnx

— ATP Tour (@atptour) March 2, 2023

На полуфинала Ноле ще играе срещу победителя от мача между руснака Даниил Медведев и хърватина Борна Чорич.

Олимпийският шампион Зверев спечели срещу италианеца Лоренцо Сонего със 7:5, 6:4 заради отличния си сервис. Това е първи полуфинал за германеца от злополучния мач с Рафаел Надал на "Ролан Гарос", когато счупи глезен. 

Zverev is back and bringing the energy⚡️

He's headed to his first semi-final since June 2022 💪@ddftennis | #DDFTennis pic.twitter.com/4GTsmho3nv

— ATP Tour (@atptour) March 2, 2023

"Щастлив съм, че съм на първи полуфинал след контузията. Надявам се да не бъде последен и да имам още много", каза той след успеха. "Последните девет месеца бяха много трудни за мен. За първи път през живота си не играх тенис толкова дълго време", призна Зверев.

Той ще се среща с първата ракета на Русия Рубльов, който се наложи над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:3, 7:6 (3). Рубльов защитава титлата си от миналата година.

Снимки: Imago