Капитанът на Аржентина Лионел Меси даде интервю пред някогашния си съотборник в националния тим Есекиел Лавеци за КОНМЕБОЛ. В него той говори по теми, свързани със себе си или с “Албиселесте”.

За фаворитите на Световното първенство

Винаги са едни и същи. Има някои изненади, но като цяло кандидатите са най-големите отбори. Бразилия, Франция и Англия в момента са малко над останалите, но в един Мондиал може да се случат всякакви неща.

За край на кариерата в Аржентина

Не знам, стават толкова неща… Това беше моя мечта като дете: да мога да играя в аржентинския футбол, да излизам на терена и да бъда там. Но сега това зависи от много неща. Имам семейство, трима синове. Също така тъкмо преживях огромна промяна в моя живот, която беше много трудна за мен и моето семейство (най-вероятно има предвид напускането на Барселона - б.р.). Вече обаче го преодолях и се чувстваме фантастично.

За Мондиал 2014

С тогавашния състав прекарахме доста моменти заедно около многото пътувания и часовете по лагерите. Говорихме си за всичко, за нещата от живота. Преживяването на Мондиал 2014 беше красиво. Преминахме през тежки моменти, но в крайна сметка се събра невероятен състав и се наслаждавахме на това, което правихме. Също така дойдоха за резултатите. Беше много несправедливо за поколението, което загуби финалите. Изминахме целия път, а не спечелихме. Хората се наслаждаваха много по време на Мондиал 2014 от първия до последния ден. Беше несправедливо, защото коментарите преминаха отвъд футболното и бяха вредни както за нас, така и за семействата ни.

За бъдещето си във футбола

Обичам да играя футбол и му се наслаждавам. Единственото, което съм правел през целия ми живот, е да играя футбол. Със сигурност ще остана свързан с него, въпреки че все още не знам по какъв начин. Не мисля, че ще играя още дълго.

Снимки: Imago