Българският национал Илия Груев-младши и Лийдс записаха домакинска загуба с 1:2 от Саутхемптън в мач от последния 46 кръг от сезона в Чемпиъншип. Клубът от Йоркшир се нуждаеше от задължителна победа в срещата и да се надява, че Ипсуич ще се издъни у дома срещу Хъдърсфилд, за да спечели промоция за Висшата лига. „Трактористите“ обаче записаха домакинския успех с 2:0 и си спечели завръщане във Висшата лига за първи път от 22 години.

Груев започна като титуляр за Лийдс и остана на терена до 82-ата минута, когато беше заменен от Джо Гелхард. Адам Армстронг даде аванс на Саутхемптън в 18-ата минута, но три минути по-късно Джоел Пироу изравни. В 35-ата минута Уилям Смолбоун реализира победния гол за „светците“.

Лийдс завършва редовния сезон в Чемпиъншип на трето място с 90 точки, докато Саутхемптън е четвърти с 84. На двата тима предстои участие в плейофните битки за определяне на третия отбор от второто ниво на английския футбол, който ще спечели промоция за Висшата лига.

Ипсуич завърши сезона на второ място с 96 точки и се присъединява към Лестър, който приключи на първо място с 97 точки и също се класира директно за Премиършип. Точни за успеха над Хъдърсфилд бяха Уесли Бърнс (27-ата минута) и Омари Хъчинсън (48-ата). „Териерите“, които бяха сигурен изпадащ преди днешния мач, приключват сезона на 23-о място с 45 точки.

Чемпиъншип в посока Лига 1 напускат още Родъръм и Бирмингам, който в последния кръг спечели с 1:0 домакинството си над Норич, но Плимут се наложи със същия резултат над Хъл Сити. Така „сините“ останаха на 22-о място с 50 точки, на една под чертата на изпадащите.