Арсенал приема Борнемут в двубой от 36-ия кръг на Премиър лийг. При успех "топчиите" ще се откъснат отново на четири точки от Манчестър Сити, който обаче ще бъде с два мача по-малко, първият от които е по-късно днес срещу Уулвърхамптън.

Арсенал постигна победи в шест от седемте си домакинства в първенството през 2024 година, като единственото поражение бе в двубоя с Астън Вила преди няколко кръга. През миналия уикедн тимът на Микел Артета постигна много важен успех с 3:2 като гост на Тотнъм в голямото дерби на Северен Лондон.

Борнемут е в серия от две поредни чисти победи, след като "черешките" надделяха последователно над Уулвърхамптън и Брайтън, и в момента са точно в средата на класирането с 48 точки, което представлява клубен рекорд за спечелени точки във Висшата лига.

По-рано през сезон Арсенал разби с 4:0 като гост Борнемут. "Черешките" имат само една победа в последните 13 мача с "топчиите" за първенство.

Артета залага на абсолютно същия състав, който започна и в дербито с Тотнъм. Това означава, че Кай Хавертц отново е на върха на атаката, а по фланговете ще действат Букайо Сака и Леандро Тросар. Томас Партей запазва мястото си в халфовата линия. Юриен Тимбер вече е възстановен, но не е включен в групата.

Focused ✊

Shot on Pixel 🤳 pic.twitter.com/dKJgbX1wOs

— Arsenal (@Arsenal) May 4, 2024

Андони Ираола е направил две промени в сравнение със срещата с Брайтън. Иля Забарний и Райън Кристи стартират днес.

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиясу, Партей, Йодегор, Райс, Сака, Хавертц, Тросар

Борнемут: Травърс, Смит, Сенеси, Забарний, Уатара, Куук, Скот, Кристи, Клуйверт, Семеньо, Соланке

Последвайте каналите ни в: