Ръководството на Манчестър Юнайтед обсъжда какви действия да предприеме спрямо Кристиано Роналдо, който в свое интервю директно нападна клуба и мениджъра Ерик тен Хаг. По информация на "Скай Спортс" и “Телеграф” един от вариантите е договорът на португалеца да бъде разтрогнат. Това е възможно, ако нападателят не предяви претенции да му бъдат изплатени заплатите до края на сезона. Шефовете на “червените дяволи” обаче се опасяват, че Роналдо по никакъв начин няма да е склонен на компромис. 

Преди да се вземе решение, от клуба искат да изгледат цялото интервю, което ще бъде излъчено в сряда и четвъртък вечерта. Не е изключено дори да се стигне до едностранно прекратяване на контракта на Роналдо, ако с изказването си той е нарушил определени клаузи в него. 

ESPN пък твърди, че ръководството на Юнайтед ще остави на Ерик тен Хаг последната дума за съдбата на Кристиано. Мениджърът на тима има пълната подкрепа на спортния директор Джон Мерто и изпълнителния шеф Ричард Арнолд. 

Междувременно, агентът на Роналдо - Жорже Мендеш, се е заел с нелеката задача да му намери нов клуб. Той смята да предложи 37-годишния нападател на Челси. Предишният мениджър на “сините” от Лондон Томас Тухел се отказа от привличането на звездата, но Греъм Потър няма такива правомощия и Роналдо може да пристигне на “Стамфорд Бридж” против волята му. 

Manchester United will reportedly consider tearing up Cristiano Ronaldo’s contract in the January transfer window 📄

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) November 14, 2022

Челси обаче се интересува повече от други нападатели, сред които Кристофър Нкунку, Рафаел Леао и Айвън Тони. 

Сигурно е, че Пари Сен Жермен няма да отправи оферта за Роналдо. Френският гранд ще се насочи към различен профил футболисти. Самият португалец е бил готов да премине в ПСЖ преди няколко години, но тогава така и не се стигна до сделка. 

Foco total e absoluto nos trabalhos da Selecção Nacional. Grupo unido, rumo a um só objectivo: realizar o sonho de todos os portugueses! pic.twitter.com/iu2qlJvb62

— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) November 14, 2022

Тази вечер нападателят излезе с пост в социалните мрежи, но той не засяга темата с интервюто, което разбуни духовете, а предстоящото Световно първенство в Катар. 

“Тотална и абсолютна ссъредоточеност върху работата в националния отбор. Обединени сме за постигането на единствената цел: да осъществим мечтата на всички португалци”, написа Роналдо под снимка с част от съотборниците си.

Снимки: Imago