Локомотив загуби с 1:3 от Септември в отложен мач-реванш от 1/4-финалите за Купата на БФС при набор 2003. Така с общ резултат 1:5 столичани продължават напред в турнира.

Срещата започна с равностойни минути. В 13' гостите стигнаха до пряк свободен удар в близост до наказателното ополе на пловдивчани. Симеон Александров стреля опасно, но стражът Кристиян Ботев изби в корнер. В 19' отново Александров имаше добра възможност за гол. Седмицата получи в наказателното поле и шутира силно, ударът му обаче бе блокиран от бранител в "черно-бяло". Две минути по-късно Септември пропуснаха още един шанс. Стоян Стоичков бе намерен с пас на дузпата, играчът направи финт и стреля с десния крак, но топката мина над напречната греда. До края на частта столичани имаха превес във владеенето на коженото кълбо - без обаче да създават сериозни опасности, а Локомотив търсеше своите шансове на контраатака.

След паузата "смърфовете" първи потърсиха гола. Антони Ташев пробва силата на своя удар от дистанция, но мерникът му изневери. В 52' Септември отговори. Крис Вълчинов проби отдясно и стреля по диагонала, но Ботев спаси. В 57' гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен в близост до вратата на пловдивчани. Зад топката застана Симеон Александров, който стреля на сантиметри над напречната греда. В 66' домакините имаха шанс за попадение, след като при корнер топката първоначално бе изчистена, но впоследствие бе върната в назакателното поле, където Борислав Ангелов шутира, но над напречната греда. Последваха силни минути за столичани, които в рамките на две минути реализираха два гола. И двете попадения бяха дело на влезлия от скамейката Николай Калинов. В 75' Локомотив успя да върне един гол. След центриране по диагонала Антон Коспартов изпревари бранител на Септември и засече - 1:2. Две минути по-късно гостите отново покачиха разликата на два гола. Симеон Александров добави от близко разстояние, след като първоначално стражът на Локо бе избил удар - 1:3.

Така вече стана ясен и последния полуфиналист за Купата на БФС. Припомняме, че другите три тима, които продължиха в следващата фаза, са - Ботев, Черно море и Лудогорец.

 

Припомняме ви, да посещавате редовно и нашата нова платформа www.glastv.glas.bg където ще можете да откриете всички резултати от кръга в Елитната до 19г., Елитната до 17г. и Елитната до 15 г. Това е сайтът, който мигновено след края на мачовете обновява своето Класиране в U19, U17 и U15. Освен това можете да видите програмите за предстоящите кръгове в Елитните до 19, 17 и 15 години, както и да намерите предстоящи живи предавания и записи от мачовете сортирани по възрасти (Елитната до 19 г., Елитната до 17 г. Елитната до 15 г.). В www.glastv.glas.bg лесно ще разберете, кои мачове предстои да излъчим НА ЖИВО, като посетите секцията ПРОГРАМА НА GlasTV.