Пропуснатият сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) от Зайън Уилямсън заради контузия и необичайното му отсъствие по време на възстановяването му не спряха Ню Орлиънс Пеликанс да му предложат удължаване на договора. Уилямсън ще се обвърже с клуба за нови 5 години с контракт на стойност 193 милиона долара, които могат да достигнат до 231 милиона, потвърди агентът на баскетболиста Остън Браун пред агенция АП.

New Orleans Pelicans star Zion Williamson has agreed on a five-year, $193 million designated maximum rookie extension that could earn him as much as $231 million, CAA Sports’ Co-Head of Basketball Austin Brown tells ESPN. pic.twitter.com/z4lnVLD1GM

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) July 2, 2022

От лагера на Пеликанс все още не са обявили официално споразумението, но новият договор е потвърждение за вярата на отбора в играча и на желанието Зайън Уилямс да получи шанс да докаже дали може да помогне през следващия сезон. Той взе участие в 85 мача през първите си три години в НБА, но пропусна целия минал сезон заради травма на крака по време на подготовката.

Първоначално Ню Орлиънс се обяви за контузията до септември, когато от клуба заявиха, че надяват да е готов до края на октомври. Плановете не се сбъднаха и Уилямсън пропусна целия сезон.

Снимки: Gettyimages