Националният волейболен отбор на Нидерландия също помогна на България в битката за оставане в Лигата на нациите. Момичетата на легендария Авитал Селинджър обърнаха и надделяха над Белгия, която е пряк конкурент на "лъвиците" за оставане, с 3:1 (21:25, 26:24, 25:20, 25:21) в третия си и предпоследен мач от турнира в Група 5 от последната състезателна седмица на Лигата, игран тази вечер в Калгари (Канада).

По този начин "лалетата" се изкачиха на 13-о място във временното класиране с 3 победи, 8 загуби и 11 точки. Белгия пък остава зад България на предпоследната 15-а позиция също с 3 победи и 7 загуби, но с 6 точки.

В последните си срещи Нидерландия ще играе с домакините от Канада, а белгийките срещу силния тим на Япония. При ново поражение Белгия със сигурност ще остане след България с по-лоши показатели и ще трябва да играе на т.нар. Чалъндж турнир в края на месеца. Този двубой е утре (3 юли) от 20,00 часа българско време.

Най-полезни за Нидерландия станаха Жулиет Луис (2 блока, 3 аса и 70% ефективност в атака) и Фльор Савелкоел (3 блока, 38% ефективност в атака и 36% перфектно посрещане) с 19 и 18 точки за победата.

За Белгия Брит Ерботс отново бе над всички с 31 точки (1 блок, 2 аса, 33% ефективност в атака и 42% перфектно посрещане), но и това не бе достатъчно за успех.

Снимки: FIVB.COM

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.