От Интер официално обявиха привличането на 20-годишния халф Кристиан Аслани от Емполи. Сделката е за наем за 4 млн. евро със задължителна опция за закупуване в размер на 10 млн. евро. Смята се, че младият играч ще вземе фланелката с номер 13.

“Нерадзурите” съобщиха за трансфера по любопитен начин. От клуба споделиха видео в социалните мрежи как друго ново попълнение - Ромелу Лукаку, и президентът Стивън Жанг обсъждат Аслани. “Говорих с това момче, новото момче - Аслани. Харесва ми неговият манталитет. Той малко ще те изненада”, хвали го нападателят, сочейки главата си с пръст. “Той е само на 20”, подчертава Жанг, при което Лукаку добавя: “На 20 е, но по начина, по който говори, сякаш е на 27”.

Въпреки крехката си футболна възраст, Аслани вече има 4 мача за националния отбор на Албания. През изминалия сезон той записа 26 двубоя с първия състав на Емполи във всички турнири. Тъй като играе като дефанзивен полузащитник, очаква се той да се конкурира за титулярно място в Интер с опитния Марсело Брозович.