Валери Божинов става част от екипа на Славко Матич и вече ще е играещ помощник-треньор на Септември (София). Нападателят е част от столичани още от миналия сезон и не спести похвалите си към сръбския специалист съвсем скоро, след като Матич пое отбора през зимната пауза. 

„Имаме един от най-добрите треньори, с които съм работил“, заяви Божинов след няколко месеца съвместна работа с новия треньор

Нападателят не скри положителните си впечатление от съвместната работа с Матич, сравнявайки неговата работа със световноизвестни наставници: 

„Добър психолог, не се шегувам, но стилът му се доближава до Гуардиола и Чави, бил е на стаж при тях. Нашият стил е такъв – да надиграваме отборите, да се наслаждаваме по време на мач“, добави бившият стрелец на Манчестър Сити, Ювентус и Парма. 

Явно Божинов е решил, че може да научи доста в треньорския занаят именно от Матич и освен да влиза в игра през втората част, ще има и функцията за помощник-треньор. 

Матич и известният нападател си допадат и по характер, като от време на време се появяват майтапи от доброто настроение в съблекалнята. Например, те двамата посрещнаха новите в клуба през лятото със специална музикална задача. 

Новодошлите играчи трябваше да се присъединят към колектива, който често показва как се забавлява в съблекалнята и да изпеят няколко песни. Те започнаха с хита на Славка Калчева – „Бяла роза“, преминаха през „Jutro je“ на Нада Топчаджич, а накрая Валери Божинов и Реди Каса изпълниха „Bella Ciao“. 

“Тема Спорт”