Хидайет Ханкич се раздели емоционално с Ботев (Пловдив). Стражът се обърна към “жълто-черната” общественост с изявление в своя профил.

Ето и част от изказването на 29-годишният вратар:

Скъпо семейство на Ботев,

Последните седмици получих много съобщения от всички вас, питащи за моето бъдеще. Съжалявам, че не успях да ви отговоря преди. Ето защо бих искал да използвам възможността да напиша това писмо. Никой не знае колко много означава този клуб за мен, така че не ми е лесно да напиша тези думи.

Реших да направя следващата стъпка в кариерата си, така че дойде моментът да се сбогувам.

Знам, че сега ще има много хора, които ще ми се ядосат, но се надявам, че можете да разберете решението ми.

Горд съм и благословен, че мога да бъда част от този невероятен клуб. Имахме много специална връзка и за мен беше голяма чест и привилегия да нося тази фланелка, за която толкова много деца в България мечтаят.

Който не е играл за Ботев, никога няма да разбере какво означава да играеш за тези фенове. Благодаря ви за подкрепата и любовта, която дадохте на мен и семейството ми от първия ден, когато пристигнахме в Пловдив.

България, длъжник съм ти докато съм жив. Благодаря!

Първо искам да благодаря на всички работници в нашия клуб, които работиха усилено всеки ден, за да ни предоставят най-доброто обслужване, за да можем да се съсредоточим изцяло върху терена.

Благодарим на нашия главен готвач Мишо и неговия екип, които приготвяха всеки ден най-вкусната храна за нас. Благодаря на чистачките, които бяха като нашите майки. Вашата усмивка и прегръдка могат да излекуват най-голямата болка след тежка загуба.

Благодарим на нашите поддръжници на тревата, които работиха усилено всеки ден, за да ни осигурят най-добрите терени, на които можем да тренираме. Благодаря на всички хора в офисите, особено на Асен, Анна, Надя и Лин, че ми помогнаха да оправя всичко извън терена за мен и семейството ми.

Благодаря на нашия медиен екип. Особено Сергей, Илия, Евгени, Любослав и Христина. Винаги е било най-голямото удоволствие да работя с вас. Благодаря ти Фичо, че си толкова добър мениджър на отбора, който се грижи за всеки детайл за нас играчите.

Голямо благодаря на нашите момчета с техните вълшебни ръце в медицинския екип с Ангел, Давид, Георги, Трифка и Миша! Благодаря на Бат Жоре, нашият домакин и истинска легенда на този клуб, който никога не ми е отказвал нито едно желание.

Специални благодарности на Лъчо и Ивелин. Вие ми показахте какво означава да си истински лидер и капитан! Аз научих много от вас!

Благодаря ви, момчета, че ми улеснихте времето тук, обичам ви.