Новият треньор на Хебър - Веселин Великов, говори за ситуацията в отбора, семейството и Евро 2024. Ето част от интервюто му пред колегите от вестник "Утро".

Г-н Великов, какви са първите ви впечатления от момчетата?

- Още е много рано да давам някакви оценки, тепърва ще идват още нови футболисти. Най-важната ни цел е да изградим боеспособен отбор.

Когато получихте предложението, колебахте ли се?

- Получих обаждане и се срещнах с Румен Димитров. Говорихме с него надълго и нашироко. Аз преди това имах някаква информация за Хебър, знаех, че няма да е лесно, че има малко футболисти. И когато дойдох, заварих осем играчи с договори, а от тях двама си тръгват - Кабов и Сеско. Знаех, че е трудно, но при мен лесно няма. Ще дам всичко от себе си - особено след високото вдигане на летвата от Любо Пенев. Това, ако трябва, и 20 пъти ще го повторя... Сега трябва да работим по най-бързия начин. Нямаме време за празни приказки. Най-важното е да направим отбор, защото в момента Хебър няма такъв. Търся още 13-15 човека, за да можем да се противопоставим по най-добър начин на съперниците от Първа лига. Предлагаме добри условия, но финансовата неяснота от последните 6 месеца кара футболистите, с които разговаряме, да се колебаят. А закъсняхме - време няма, но ще направим всичко възможно с щаба да компенсираме това. Но тук срещаме пълно съдействие и подкрепа от хората в клуба.

Какво да очакваме по отношение на селекцията?

- Чакаме чужденци. Българи, за съжаление, или няма, или ако ги има, искат условия, непосилни за нашия клуб.

Вашите впечатления за условията в Хебър?

- Условията са перфектни. Разбира се, сигурно има какво да се надгражда, но където и да погледнеш - тренировъчни терени, стадион, фитнес, всичко е на много високо ниво.

Вие като треньор направихте сензационни промоции с клубове, които са подценявани - Любимец, Дунав...

- Да не забравяме и едно село Ерден, един отбор Кариана, който направи фурор (усмихва се). Тези моменти няма никога да ги забравя. Това са ми любимите мигове като треньор и винаги ще останат в сърцето ми.

Това ли е тайната? Да те подценят другите?

- Има хора, които ме подценяват, но ако използвам една поговорка - първо се смеят, после се подиграват, после се борим и накрая побеждавам аз. Така че...

Остава ли ви време за семейството?

- Имам две деца -дъщеря ми е от бившата ми съпруга, а другото ми детенце - момче, се роди сега, преди една година. Сега съм без тях в Пазарджик, но след като се върнем от лагера, живот и здраве, ще дойдат при мен.

Имате ли фаворит на Европейското първенство по футбол?

- Да. Аз съм за Германия. Обичам немския футбол, немския стил на игра, надявам се да спечелят първенството. За Германия съм още преди да съм видял и първия им мач.

Последвайте каналите ни в: