Руският Факел Воронеж привлече трети играч от родната efbet Лига. Това е 25-годишният французин Мохамед Брахими, който изненадващо се раздели с Ботев Пловдив по-малко от месец след спечелването на Купата на България. 

25-годишният французин с алжирски корени беше един от героите за „канарчетата“ във финала. На 15 май той подаде за попадението на Уме Емануел в 58-ата минута при победата с 3:2 на стадион „Васил Левски“.

По-рано Факел, който завърши на 11-то място в руския елит миналия сезон, подписа договор с друг играч на "канарчетата" - Дилан Мертенс. От зимата в тима играе Раян Сенхаджи, познат у нас с изявите си в  Крумовград.
 
Във Факел отлично познават качествата на Брахими, който игра за отбора под наем през пролетта на 2023 г. 
 
Съобщението в официалния сайт на руския клуб:
 
"Във Факел се завръща Мохамед Брахими като свободен агент. Брахими подписа дългосрочен договор с клуба и в близко бъдеще футболистът ще се присъедини към нашия отбор.
 
Брахими игра за Факел под наем през пролетния сезон на сезон 2022/2023. Тогава той изигра 15 мача за нашия клуб, в които направи една асистенция. Два пъти той беше признат от феновете на нашия отбор за най-добър играч на месеца.
 
Добре дошъл отново, Мо!"