Бившият английски национал Джак Уилшър, който прекрати кариерата си преди около две години, също се изказа критично към представянето на “трите лъва” в първите два мача на отбора от Евро 2024. Той смята, че възпитаниците на Гарет Саутгейт трябва да започнат отново да залагат на добре познатото изнасяне от задни позиции и да въведат по-добра структура в играта си, за да имат успех. Англия започна с минимална победа над Сърбия в дебютния си мач срещу Сърбия с 1:0, а три дни по-късно завършиха наравно с Дания без попадения.

“Англия трябва да намери кураж и увереност, за да започне отново да изнася топката от задни позиции, Това беше подходът, който им донесе успех и изглеждаше така сякаш надграждат в това отношение. Но в последните два мача те опитват това все по-малко, а Джордан Пикфорд просто изритва топката напред. И Сърбия, и Дания играеха с петима отзад и общо петима, които упражняват преса, особено датчаните се справиха много добре. Когато имаш трима на върха на атаката, това значи, че в задни позиции ще се получи дисбаланс и може да се озовеш в позиция седем или осем към пет.

За да успееш в тази фаза, трябва да разполагаш с добра структура. Бил съм в отбори на Гарет Саутгейт и Стив Холанд и знам, че те продължават да работят с модели. Повечето от играчите в отбора на Англия играят по този начин на клуно ниво. Джон Стоунс и Кайл Уокър са съотборници в Манчестър Сити, но ситуацията в Англия е различна. От другата страна Марк Гехи и Киърън Трипиър тепърва изграждат синхрон, но и двамата са с десен крак, което променя много ситуацията при изнасянето. Смятам, че липсата на добра структура в задни позиции бе продиктувана и от начина на развитие на двубоите. Противниците видяха тези грешки и нарасна увереността им,” пише Уилшър пред вестник “Сън”.

Тази вечер англичаните излизат срещу Словения в заключителния си мач от група "C". В момента островитяните са водач в подреждането, но при неуспех може и да не успеят да спечелят групата.

Последвайте каналите ни в: