Защитникът Ашли Йънг е подписал договор за още една година с Евертън, съобщиха официално от клуба в социалните мрежи. 38-годишният играч е заявил, че няма намерение да се отказва от футбола скоро. Мнозина фенове на "карамелите" го критикуваха заради напредналата му възраст и грешките, които допусна в част от двубоите си.

Мениджърът Шон Дайш е друго мнение. Той е заявил пред ръководството, че се нуждае от опитни футболисти, за да задържи отбора от Ливърпул извън зоната на изпадащите през следващата кампания.

👊 @youngy18 pic.twitter.com/ZLJPyd1A2i

— Everton (@Everton) June 25, 2024

Ветеранът Ашли Йънг пристигна на "Гудисън Парк" през 2023 година. Той записа 34 мача и отбеляза едно попадение във всички турнири.  За националния тим на родната си Англия Йънг натрупа 39 срещи и 7 отбелязани гола. Футболистът игра за "Трите лъва" на Евро 2012 и Мондиал 2018. В кариерата си Ашли Йънг е защитавал още цветовете на Уотфорд, Астън Вила, Манчестър Юнайтед и Интер, като с "червените дяволи" спечели веднъж титлата във Висшата лига, Купата на футболната асоциация на Англия, Купата на лигата и Лига Европа.

Последвайте каналите ни в: