Александър Лазаров ще се възстановява под надзора на медицинския щаб на италианския гранд Ювентус в Торино, съобщи той в профила си в "Инстаграм".

"Развълнуван съм да съобщя, че от началото на юли ще работя с медицинския екип на Ювентус в Торино. Моят тим, семейството ми и аз вярваме, че това ще бъде важна крачка към завръщането ми в професионалния тенис. Целта ми не е била просто да играя, нещо което правя от 20 години...Целта е да реализирам пълния си потенциал и да се стремя да постигна нещата, които знам, че мога. Безкрайно благодаря на всички специалисти и хора, които вярват в мен. Ще дам 100 процента от себе си и очаквам да се видим скоро", написа Лазаров.

View this post on Instagram

A post shared by Alex Lazarov (@alexlazarovv)

Националът на България за купа "Дейвис" се опитва да възвърне оптималната си физическа  форма, след като през май миналата година претърпя операция заради разкъсване на алихеса на левия крак.

26-годишният Лазаров има само едно участие в турнир през сезона на "Чалънджър" на клей в Скопие през май, когато отпадна в първия кръг след поражение от италианеца Марко Чекинато с 6:7(5), 1:6.

Заради дългото си отсъствие от кортовете той изпадна от световната ранглиста, в която е достигал до 272-ото място.

Последвайте каналите ни в: