Треньорът на Минесота Тимбъруулвс Крис Финч подписа удължаване на договора си, потвърдиха от клуба, а ESPN съобщи, че споразумението е за четири години и продължава до сезон 2027/2028.

Удължаването идва след като Финч изведе отбора до финалите на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА) едва за втори път в историята на франчайза. Минесота бе елиминиран от Далас Маверикс в пет мача.

"Гордея се с начина, по който успяхме да създадем страхотна култура тук и очаквам с нетърпение да продължа да ръководя тази организация и да накарам нашите фенове да се гордеят", каза Крис Финч в изявление.

Тимът Минесота записа 56 победи и 26 загуби през този сезон, а Финч се нареди трети в гласуването за Треньор на годината.

"Крис е прекрасен треньор и още по-добър човек. Развълнувани сме, че той е възнаграден със заслужено удължаване на договора. Под негово ръководство тимът се подобрява всяка година, той е идеалният лидер за нашата организация", коментира  президентът по баскетболните операции Тим Конъли.

Финч има общ актив от 160 победи и 127 поражения за три и половина сезона като старши треньор на Минесота като за първи път води отбор от НБА.

Последвайте каналите ни в: