Българският баскетболен шампион Рилски спортист научи част от потенциалните си съперници в квалификациите на Шампионската лига. От ръководството на турнира обявиха как точно ще се проведе квалификационният кръг за участие в редовния сезон на третата по сила европейска клубна надпревара.

24 отбора ще участват в 4 квалификационни турнира, които са разделени на Champions Path (за отборите, които са шампиони на страните си) и Other Clubs (отбори, които са завършили на водещи места в първенствата си). И четирите турнира ще се проведат между 15 и 22 септември, като допълнителна информация за тях ще бъде обявена през юли.

Champions Path:

Първа урна: Бенфика (Португалия), Нимбурк (Чехия)

Втора урна: Калев/Крамо (Естония), Фрибур Олимпик (Швейцария)

Трета урна: Патриоти Левице (Словакия), Норшьопинг Долфинс (Швеция)

Четвърта урна: Керавнос (Кипър), Нокия (Финландия)

Пета урна: Трепча (Косово), Рилски спортист (България)

Шеста урна: Кутаиси (Грузия), Сабах (Азербайджан)

Other clubs:

Първа урна: Телеком Бон (Германия), ПАОК (Гърция)

Втора урна: Динамо Сасари (Италия), Шоле (Франция)

Трета урна: Хироус ден Бош (Нидерландия), Ювентус Утена (Литва)

Четвърта урна: Орадя (Румъния), Джайънтс Антверп (Белгия)

Пета урна: Каледония Гладиаторс (Великобритания), МораБанк Андора (Испания)

Шеста урна: Петкимспор (Турция), Спартак Офис Шуус (Сърбия)

Първите два квалификационни турнира ще съберат в себе си 12-те отбора от Champions Path, където е и Рилски спортист. Те са разпределени в шест урни, като отборите от Първа и Втора урна ще бъдат изпратени директно на полуфиналите в двата турнира, докато тези от останалите четири урни ще започнат от четвъртфиналите. Победителите от двата турнира ще си гарантират място в редовния сезон.

Така при евентуален полуфинал Рилски спортист ще се изправи срещу някой измежду Бенфика, Нимбурк, Калев/Крамо и Фрибур Олимпик, ако прескочи четвъртфиналите. С този формат на разпределението на отборите българският тим със сигурност няма да играе срещу водещи европейски отбори като Бон, ПАОК, Шоле, Динамо Сасари и МораБанк Андора.

Последвайте каналите ни в: