Българският национал Александър Везенков е приоритет на ръководството на Панатинайкос за привличане на състезател на позицията тежко крило. Ако шампионите в Евролигата не успеят да отмъкнат крилото на Сакраменто Кингс от НБА, то те ще се пробват да вземат в редиците си Торнике Шенгелия от Виртус Болоня, съобщава италианското издание Repubblica-Bologna.

Според информацията Шенгелия има няколко предложения пред себе си. Най-скъпоплатената идва от Цървена звезда, но тя е само за период от една година. Барселона също иска да се споразумее с грузинския национал с многогодишен договор, но пък Панатинайкос му дава най-солидната оферта откъм пари и времетраене на контракта.

Както е известно, Везенков не бе доволен от ролята си в първата си година в Сакраменто и през това лято той може да смени клубната си принадлежност. “Кралете” имат правото да го изпратят в друг отбор от НБА, но е възможно и българинът да се завърне в европейския баскетбол.

Шенгелия пък изкара последните две години в италианския Виртус Болоня, като през миналата кампания бе водещ играч в тима със средни показатели от 14.5 точки, 5.0 борби и 3.3 асистенции. Договорът му бе до това лято, но той има опция за удължаване с още една година, ако прецени да остане част от Виртус.

Последвайте каналите ни в: