Анди Мъри все още не е взел окончателно решение дали ще играе или ще пропусне предстоящия турнир "Уимбълдън", заявиха в изявление от неговия екип.

Декларацията дойде по-малко от 24 часа, след като Асоциацията на професионалните тенисисти обяви, че бившият водач в световната ранглиста няма да играе заради операцията на гърба, която претърпя.

"Мъри продължава да работи с медицинския си екип, за да разберем кога ще може да се завърне на корта. На този етап решение не е взето, но когато това се реши, ще бъдете усведомени своевременно", заявиха от екипа на 37-годишния британец.

Мъри, който е двукратен олимпийски шампион и двукратен шампион на "Уимбълдън", получи болки в гърба миналата седмица по време на мача си с австралиеца Джордан Томпсън и се отказа още в първия сет. Направените изследвания установиха гръбначна киста, която след това бе премахната.

Още преди няколко месеца шотландецът обяви, че тази година е последната за него при професионалистите и се очаква да се откаже или след края на "Уимбълдън", или след края на Олимпийските игри.

Мачовете от основната схема на турнира "Уимбълдън" започват идния понеделник.

Последвайте каналите ни в: