Веселин Веселинов влиза в щаба на старши треньора на Черно море Тича Георги Давидов. Веселинов ще бъде помощник-треньор на мъжкия състав на варненци и старши треньор на юношите старши възраст на клуба.

"Започвам ново предизвикателство за мен в мъжкия отбор на Черно море Тича като помощник-треньор на Георги Давидов. Също така имам ангажимент и към старшата възраст на клуба. Жоро Давидов ме покани и приех. Разбрахме се с две думи", заяви Веселинов пред БТА и продължи:

"На мен той ми е бил и треньор докато бях активен състезател, били сме и съотборници. Много години се познаваме. Той е страхотен човек и професионалист. Харесва ми начина му на работа. Преди пандемията имах възможност да поработя малко с него и като треньор в националния отбор. Лесно комуникираме и се разбираме. Имаме сходни гледни точки и смятам, че ще работим успешно заедно. Това ме привлече и разбира се, условията, които Черно море Тича предлага като клуб."

За Веселин Веселинов предстои и ангажимент с националния отбор на България по баскетбол за юноши до 16 години, където той е помощник на селекционера Янко Янков, а тимът ще участва на Европейското първенство в тази възраст в дивизия "А" от 9 до 17 август в Ираклион, Гърция.

"Започваме подготовка на 1 юли в Ботевград. В доста тежка група сме със Сърбия, Литва и Германия. Чака ни интензивна подготовка, имаме няколко контролни срещи. Смятам, че разликата между дивизия "А" и "Б" е огромна и на момчетата няма да им е лесно. Но ние не започваме подготовка и няма да идем на Европейското първенство като обречени. Надявам се, че всички ще бъдат здрави и ще проведем добра подготовка, за да сме максимално готови, да покажем добър баскетбол и да сме достойни за "А" дивизия", коментира още Веселинов.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg