Футболистите от националния отбор на Белгия изразиха задоволство от победата с 2:0 над Румъния, която им остави отворена вратата за класиране за осминафиналите на Евро 2024. Те обаче признаха, че тимът отново е допуснал неточности, за които е можело да плати висока цена.

"Показахме две лица. През първото полувреме играхме отличен  футбол и навсякъде по терена имахме числено превъзходство. Доминирахме и създадохме много положения. През втората част обаче не беше така и трябваше да треперим от това, че не успяхме да решим мача още преди почивката", заяви вратарят Кун Кастеелс.

"Мисля, че направихме добър мач. Трябваше обаче да вкараме повече голове, за да бъдем по-спокойни. И в първия двубоя срещу Словакия не вкарахме, и сега пропуснахме шансове. Радващо е обаче, че двата гола, които реализирахме, ни стигнаха", каза защитникът Тимоти Кастан.

След първите два кръга в група "Е" Румъния, Белгия, Словакия и Украйна имат по 3 точки в класирането. В последните мачове от групата белгийците играят с украйнския тим, а румънците със словашкия отбор.

Последвайте каналите ни в: