Появи се нова версия за стрелбата на бензиностанция в София, в която се твърди, че е замесен футболистът на ЦСКА - София и националния отбор Георги Йомов.

Националът е бил извикан на повторен разпит в полицията тази сутрин, а след това е задържан, съобщава NOVA.

По информацията пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанция на Околовръстното на София между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт. По-късно в разправията се е включил и бащата на Йомов, твърдят източници на NOVA. Тогава братът е стрелял. Към този час бащата и братът се търсят от полицията.

БНТ и bTV пък твърдят, че бащата на Йомов е стрелял. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и един патрон.

В проведена беседа звездата на ЦСКА - София споделил, че на бензиностанцията е възникнал конфликт с брат му и още няколко непознати за него лица и брат му се е обадил на баща им, който по-късно е дошъл и по време на разправията бащата е стрелял.

По непотвърдена информация в 7-мо Районно управление са задържани за разпит 7 души.Единият от ранените е на 36 г. Той е прострелян в двата крака и е в шоково животозастрашаващо състояние, с тежка кръвозагуба.

БНТ съобщи имената на простреляните – Марио Вълчев и Иван Петров.

Дали самият Георги Йомов ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, за момента не е ясно. Разследването продължава.