"Марица" постигна успех с 1:2 при гостуването си на "Борислав" (Първомай) в среща от 24 кръг на шампионата в Регионалната група за деца 2007/2008, където "жълто-сините" се състезават с набор 2008. Момчетата на треньора Димчо Беляков изиграха добър мач и заслужено победиха с два гола на Франческо Георгиев. Маричани изпуснаха дузпа, направиха и доста пропуски, но постигнаха победа. С 44 точки "Марица" заема 3-то място в класирането. В следващия кръг тимът е домакин на "Юнайтед" (Пловдив), а в последния кръг почива по програма.

В Зоналната група при децата 2007/2008, , където "жълто-сините" се състезават с набор 2007, "Марица" допусна загуба с 6:0 при гостуването си на ФА "Пловдив". Маричани са 12-ти в класирането, а в следващия кръг са домакини на Хебър. В последния гостуват в Сливен на "Сините камъни".

В Зоналната група при юношите младша възраст "Марица" отстъпи с 2:1 при гостуването си на ФА "Пловдив" на терена в ЖК "Тракия". Емилио Макавеев отбеляза попадението за възпитаниците на Александър Николов, които с 50 точки заемат 6-то място в класирането. В последните два кръга "Марица" има домакинство на "Бургас спорт" и гостуване на "Сините камъни" (Сливен).

Отборът на "Марица" - юноши старша възраст почиваше в този кръг. В последния кръг момчетата на Красимир Иванов са домакини на "Арда". Срещата е на 21 май от 11 часа, на терена в село Войсил.