Вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума имаше няколко ключови намеси в мача с Испания на Евро 2024. Въпреки това тимът му загуби нещастно с 0:1 след автогол на Рикардо Калафиори. Стражът все пак остава оптимист за продължаването на "адзурите" напред в турнира, които все още държат съдбата в своите ръце.

"Сбъркахме твъде много лесни пасове и не показахме достатъчно класа. Когато правиш толкова много грешки, ще бъдеш наказан. Ядосани сме, но ще използваме тази решителност в последния мач. Съдбата ни все още е в нашите ръце, така че не бива да гледаме на тази загуба като на огромно бедствие. Ще имаме доста работа срещу Хърватия, но вярвам, че ще я свършим. Отношението ни бе правилно, работихме здраво. Може би просто не се получи. Знаем, че трябва да играем по-добре. Бяхме агресивни, но направихме по-големите грешки, когато имахме топката я губехме твърде лесно. В последните 10-15 минути стояхме по-добре, накарахме ги да тичат, но трябваше да сторим това доста по-рано. Ако оставиш инициативата на Испания, те ще се вдигнат на бунт", заяви Донарума.

"Смятам, че прибързвахме в движението напред, а те ни пресираха наистина добре, така че не успявахме да задържим топката и да се освободим от пресата. Испания е страхотен отбор и ние го знаем. не трябваше да ги оставяме да разиграват, защото тогава са най-опасни", допълни вратарят.

Последвайте каналите ни в: