Селекционерът на Италия Лучано Спалети призна превъзходството на Испания в мача между двата тима на Евро 2024. "Ла Фурия" спечели само с 1:0, макар да пропусна още доста положения. Наставникът заяви, че съперникът е бил по-остър във всяко едно отношение и заслужено е стигнал до успеха.

"Не съм прекалено разочарован, но още от самото начало си личеше, че те са по-остри от нас. Когато не реагираш на нужната скорост, става доста трудно. Испания умее да атакува много бързо и това доста ни затрудни. Простият анализ показва, че те бяха по-бързи при вземането на решенията, при пресана, работеха задружно, а ние просто не бяхме толкова остри като тях. Когато краката не се движат, когато не си на правилната дистанция, характерът не е достатъчен. Ние постоянно бяхме разтегнати, а всеки път, когато печелехме топката, я губехме веднага. Не взимахме прецизни решения, реагирахме без логика", заяви Спалети.

"Трябва да се възстановим и да оценим правилно ситуациите от днес. На моменти можехме да вземем различни тактически решения и да останем по-прибрани, но те се движеха по-бързо от нас, реагираха по-добре на ситуациите. Разликата бе очевидна", допълни наставникът.

"Смятам, че проблемите ни са по-скоро физически, а не психологически. От тази гледна точка бяхме в добра позиция след успеха в първия мач. Изправихме се срещу отбор, който играе добър футбол и се видя колко са силни с топка в крака, докато ние само реагирахме. Това ни създаде проблеми", сподели още специалистът.

"С течение на времето, започнахме да губим образ, да се объркваме при вземането на решения. Жоржиньо, Барела и други са добри при тези решения, но може би проблемът дойде от това, че опитвахме да контролираме мача и да държим топката колкото и Испания. Не успяхме да се справим и това усложни ситуацията", завърши Спалети.

Последвайте каналите ни в: