Звездата на полския национален отбор Роберт Левандовски направи всичко, което зависи от него, за да се възстанови за мача с Австрия в петък, но селекционерът на поляците Михал Пробиеж ще изчака окончателното становище от лекарския щаб, преди да реши дали да разчита на 35-годишния таран. Рекордьорът по голове за полския национален отбор пропусна първия мач от Евро 2024, загубен с 1:2 от Нидерландия заради проблем с бедрото.

"Ще изчакаме решението на медицинския щаб", каза Пробиеж на пресконференцията преди мача. Вратарят на Полша Войчех Шчесни не се съмнява, че 35-годишният Левандовски ще играе. "Австрийският отбор няма да е доволен, че той е във форма“, каза 34-годишният страж. "Има голяма разлика дали имаш най-добрия играч в света на пейката, или го имаш на терена. Ще вземем решение по-късно днес. Надявам се решението да е положително и да мога да разчитам на него утре. Все още не знаем. Чакам медицинският екип да вземе решение", добави селекционерът.

Защитникът Павел Давидович също се надява да влезе в отбора, след като получи контузия в приятелски мач срещу Турция, точно както и Левандовски. Австрия също загуби първия си мач на турнира от Франция и мачът в петък в Берлин се превърна в ключов за двата отбора. Нидерландия и Франция имат по три точки, докато Полша и Австрия са без актив.

"Няма напрежение. Спя спокойно. Дори спах в колата, идвайки на тази пресконференция. Ще бъде агресивен мач утре. Показахме, че можем да се справим с тази агресия. Искаме да играем футбол утре и да покажем, че можем да го направим. Най-важното е да видим с кои играчите ще разполагаме. Искам те да бъдат напълно отдадени, да представляват националния отбор, да представляват 40 милиона души. Искам отборът да покаже характер", каза още Пробиеж.

Последвайте каналите ни в: