Националният отбор на Швейцария започна Евро 2024 с успех над Унгария (3:1), но не всичко в лагера на "кръстоносците" е розово.

Les deux prochaines séances d'entraînement de la Nati se dérouleront au centre d'entraînement du VFB Stuttgart, le temps que l'UEFA remplace la pelouse de son terrain habituel. Une contrariété pour Murat Yakin et ses joueurs au lendemain du succès con... https://t.co/lhM1szJnC0

— Blick | fr (@Blick_fr) June 16, 2024

Заради много лошото състояние на терените в базата на Швейцария във Валдау отборът на Мурат Якин трябва да премести тренировките си в понеделник и вторник на друго място, съобщиха от федерацията. От УЕФА вече констатираха проблема и обещаха, че ще сменят тревното покритие, но за това ще им трябват два дни.

"Теренът на базата ни във Валдау ще бъде сменен от УЕФА", съобщиха от швейцарската федерацията. "Корените на тревата са мъртви на много места. Поради тази причина утре и във вторник ще тренираме на тренировъчните терените на Щутгарт на “Роберт Шлинц Щадион”, който е в добро състояние. Състоянието на новия терен трябва да бъде прегледане в четвъртък", написаха още швейцарците.
БТА

Последвайте каналите ни в: