Бранителят на Манчестър Сити Джон Стоунс призна, че само преди седмици се е уплашил сериозно, че може да пропусне Европейското първенство. Шампионът на Англия бе сменен принудително по време на последната контрола с Исландия, като в онзи момент Стоунс си е помисли, че може би е получил фрактура на стъпалото. След това пък защитникът не тренира няколко дни, след като 36 часа е бил на легло с вирус. Самият той обаче твърди, че след тези премеждия е напълно готов да излезе като титуляр в утрешния двубой срещу Сърбия, с който “трите лъва” стартират участието си в Германия.

“Първоначално си помислих, че съм получил фрактура на стъпалото. Мислех си, че ако е така, ще говоря с лекарите, ще взимам таблетки и инжекции, само да не пропускам първенството. За радост, не беше така.

След това изкарах тежки 36 часа. Чувствах се малко самотен, честно казано. Цял ден в една стая, без храна и без много вода, защото всичко веднага излизаше обратно. Виждах само лекаря. Успях да хапна чак на следващата вечер. За щастие, свърши бързо, защото можеше да бъде много по-лошо. Радвам се, че успях ада тренирам в четвъртък.

Дали съм готов да играя срещу Сърбия? Чувствам се страхотно. Много добре. Опитвам се да наваксам това, което съм пропуснал, включително и във фитнеса. Физически сега се чувствам отлично и чакам с нетърпение първия мач”, заяви Стоунс.

Последвайте каналите ни в: