Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Тони Кроос е един от най-прецизните футболисти в световния футбол и за пореден път го доказа. 34-годишният плеймейкър прикова вниманието с точните си пасове в откриващия мач на Евро 2024, в който Германия разби Шотландия с 5:1.

Кроос започна титуляр при завръщането си в Бундестима и остана на терена на "Алианц Арена" до 80-ата минута. За това време той опита 102 подавания. Само едно от тях беше сгрешено. 

Това е най-добрата успеваемост за футболист, който е направил повече от 100 паса в мач на европейско първенство от 1980 година, от когато има подобна статистика.

"Постарахме се да играем без напрежение и го постигнахме. Силно начало за нас. Не позволихме на съперника да играе и смятам, че успяхме да се възползваме от грешките им. Червеният картон пречупи Шотландия, а бързият гол в началото улесни задачата ни", коментира опитният халф на Реал (Мадрид).

 

99% - Toni Kroos completed 99% of his passes against Scotland (101/102); the highest completion rate on record (since 1980) by any player to attempt 100+ passes in a game at the EUROs. Cruise.

— OptaJoe (@OptaJoe)