Отборът на Шотландия заяви сериозни амбиции да излезе от групите на Европейското първенство, но в първия си мач в Германия британците бяха разбити от вдъхновените домакини. Петте гола, съчетани с факта, че момчетата на Стив Кларк не отправиха нито един точен удар към вратата на Мануел Нойер, дадоха достатъчно основание на зевзеците да насочат стрелите си към “гайдарите”. Едно от най-емлематичните мемета бе свързано с това как се промениха настроенията в шотландския лагер само за около два часа. Според него в началото на мача играчите на Кларк са излезли като героя на Мел Гибсън от "Смело сърце", а след последния съдийски сигнал са приличали на персонажите от една от известните сцени в “Трейнспотинг”.

Scotland pic.twitter.com/lzdY6i4B7d

— Out Of Context Euro2024 (@NoContextEPL) June 14, 2024

Друг от майтапите в мрежите бе фокусиран върху това, че след кацането си в Германия играчите са казали, че няма да се бавят много и затова е по-добре двигателите на самолета, с който са пристигнали, да не бъдат гасени.

Трети призовава феновете на шотландците да сменят националния флаг с този на Сърбия, тъй като утре западните ни съседи излизат срещу национални отбор на Англия и ако постигнат някакъв успех срещу "трите лъва", това може да донесе лека утеха на "тартановата армия".

pic.twitter.com/dQQGL1IJeW

— Out Of Context Euro2024 (@NoContextEPL) June 14, 2024
Последвайте каналите ни в: