Полузащитникът на Германия Джамал Мусиала беше избран за най-добър играч в мача на откриването на Евро 2024, в който германците разгромиха Шотландия с 5:1. Мусиала вкара втория гол за Бундестима и бе сред най-дейните на терена.

"Дали това е най-добрият мач в живота ми? Може да се каже. Всички сме щастливи, че започнахме така, вкарахме толкова много голове и набрахме самочувствие за следващите мачове. Тони Кроос ми каза няколко насърчителни думи в съблекалнята преди мача. Това е нашият основен играч и за мен е чест да играя с него. Не мога да кажа, че аз, като най-млад играч, изпитвам някакво специално напрежение. Когато имаш такива партньори, не изпитваш напрежение, а изпитваш удоволствие. Но можем да играем още по-добре! Нямах време да мисля за провала на Мондиал 2022 в Катар. Да, там топката не влезе във вратата, но тук влезе в първия мач. Това е футболът – трябва да излизаш, да тренираш и да играеш с еднаква интензивност и понякога късметът ще е с теб, понякога не. Така че след този мач няма нужда да вдигаме прекалено главите“, каза Мусиала.

В следващия мач от група А Германия играе с Унгария на 19 юни, Шотландия ще срещне Швейцария в същия ден.

"Определено изпитвахме напрежение преди мача, но усещането е добро. Беше малко разочароващо заради автогола в края, но иначе беше перфектен мач. Всички чувстваме напрежението върху раменете си, но  когато излезем на терена, забравяме за напрежението. Искаме да направим същото в сряда", коментира още Мусиала.

Последвайте каналите ни в: