Наставникът на Славия Златомир Загорчич говори пред медиите преди първата тренировка на тима за новия сезон. "Белите" стартираха без 7 футболисти, които са в по-дълга почивка заради участието им в различните гарнитури на националния тим на България.

"Имаме доста хора, които взеха участие за националния отбор. Седем човека няма да стартират подготовка с отбора. Светльо и Томбак ще имат почивка, малките ще получат два дни повече и ще дойдат на Банско.

Тези седем човека в момента не са с нас. Имаме трима човека на проби. Ще ги видим на тренировките и след това ще преценя дали да ги взема в Банско.

Почваме с това, което имаме. Най-много ни трябва нападател, ще имаме един защитник. Надявам се да намерим човек и за халфовата линия, ако не намерим - няма да се притесняваме. Тони Тасев е в съблекалнята и е в отбора.

Ще работим двамата с Мартин Кушев. Ако преценим, че имаме нужда от още един човек, тогава ще реагираме.

8

Търсим млади футболисти, опитваме се да ги развиваме и това ни е целта. Най-важното нещо е да намерим централен нападател.

Целта е да развиваме млади момчета. Не е малко 7 момчета да играят в националния отбор на България от клуб като Славия. Ако успеем евентуално да влезем в евротурнирите, ще е идеално за всички. Подготвяме се да влезем здраво в първенството. Тенденцията в Европа е да се търсят млади футболисти", каза Загорчич.

"Има страхотни отбори - Англия, Германия, Португалия, Франция, Хърватия на световни първенства играе много добре, надявам се Сърбия да направи нещо", завърши Загорчич относно стартиращото днес европейско първенство.

Последвайте каналите ни в: