Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) стяга здрава селекция за участието си в Лига Европа и за целта ръководството на „жълто-черните“ кръстоса шпаги с колегите си от ЦСКА - София за две от най-важните трансферни цели на „червените“.

Става дума за Станислав Иванов от Арда и Андрей Йорданов, който вече е свободен агент, а за последно игра в Пирин.

За интерес от ЦСКА - София към Стаси се заговори още преди година. От Арда обаче са непреклонни, като му търсят 250 хиляди евро.  „Червените“ не са готови да извадят толкова пари за крилото, от което са напът да се възползват от Ботев, пише „Мач Телеграф“.

„Канарчетата“ имаха афинитет към крилото на ЦСКА 1948 Педриньо, но той струва много повече, което накара шефовете на клуба да се насочат към Станислав Иванов.

Колкото до Андрей Йорданов, то той се считаше за сигурен нов в ЦСКА - София, заедно с Иван Тасев. В крайна сметка обаче промените на върха при „червените“ забавиха подписването на договора и Ботев е излязъл с конкретна оферта към свободния агент.

Андрей Йорданов, който е племенник на бившия нападател на ЦСКА Евгени Йорданов, беше считан за новия ляв бек на столичани, но това може да се промени.