Новият треньор на ЦСКА-София – Томислав Стипич – е започнал усилена работа по селекцията на отбора.

Според една от фенските фракции на „червените“, хърватският специалист е влязъл в преговори с две от актуалните имена на хърватския пазар – Марко Солдо и Нико Галешич. Първият е собственост на Динамо Загреб, но игра през последния сезон под наем в Горица. 21-годишният дефанзивен халф е оценяван на 650 000 евро (1 300 000 лева). Ако се съгласи да играе за ЦСКА-София, „червените“ няма да плащат трансферна сума за него, защото договорът му с гиганта от Загреб приключва този месец.

Доста по-различна е ситуацията с Галешич. Таи е собственост на Риека и оценяван на сериозната сума от 2,5 милиона евро (5 милиона лева). Договорът му с Риека изтича през 2006-а година. 23-годишният халф е бил част от младежкия тим на Хърватия. Той е роден в Берлин и е продукт на школата на Харта. Според залалянковцитв, Стипич има участие в преговорите с двамата футболисти, но те първоначално са набелязани от скаутското звено на ЦСКА-София, което бе създадено след напускането на Гриша Ганчев. В момента тази структура се ръководи от Иван Славов, който официално бе представен като шеф на скаутите. Самият Стипич никога в кариерата си не е работил с двамата хърватски играчи.

Според друг източник от червения клуб, обаче ситуацията със селекцията на отбора за новия сезон изглежда зациклила. Изпратени са много оферти до футболисти, както от България, така и от европейски страни, но засега няма отговор на нито една. В момента обаче приоритет е не привличането, а освобождаването на играчи. Както е известно, водят се тежки преговори с Амос Юга за прекратяването на неговия договор. По-голяма част от чужденците в тима ще си тръгнат спад абсолютно проваления сезон./ „Мач Телеграф“