Клубовете от Англия и Испания може да бойкотират предстоящото през следващото лято Световно клубно първенство, изненадващо днес информира вестник “Сън”. Това произтича от позициите на шефовете на Премиър лийг, Ла Лига и ФИФАПро (световната синдикална организация на футболистите), които искат евентуално пренасрочване на турнира след диалог на ФИФА с тези организации и намирането на друга формула, тъй като настоящата заплашва здравето на играчите, които вече са изключително претоварени.

Тази позиция се споделя от шефовете на Премиър лийг Ричард Мастърс и на Ла Лига Хавиер Тебас, които днес ще присъстват на конференция в Лондон, посветена именно на претоварването на футболистите и намирането на различни формули за намаляването му. Там се очаква двамата да проведат разговори с шефа на ФИФАПро Махета Моланго и в тях една от основните теми да бъде непрекъснатото разширяване на различни турнири, последният от които е именно Световното клубно първенство.

“Футболът убива собствения си продукт. Тези, които управляват, трябва да започнат да ни чуват. Ако не го направят, тогава ние като синдикати носим отговорност пред играчите да предприемем действия. Именно правните действия са следващата стъпка. Управляващите органи имаха всички възможности да се ангажират с този въпрос, но до момента не успяха да го направят. Настоящите натоварвания на играчите са неприемливи,” заяви Моланго.

Английските Манчестър Сити и Челси, както и испанският Реал Мадрид са трите отбора от Англия и Испания, които трябва да вземат участие в Световното клубно първенство следващото лято.

Последвайте каналите ни в: