Вратарят на Реал Мадрид Андрий Лунин няма да отпътува с тима днес за английската столица и участието му във финала в Шампионската лига в събота остава под сериозна въпросителна, информират медиите в страната. Причина за това е грип, който не позволява на украинеца да тренира с отбора в последните няколко дни и рязко намали шансовете в иначе сериозната конкуренция, която Карло Анчелоти постави между него и Тибо Куртоа за титулярното място срещу Борусия Дортмунд.

Lunin has influenza B and that he will probably not travel with the expedition tomorrow to avoid possible infections.

— @miguelitocope pic.twitter.com/L5hdTtE9sE

— Real Madrid Info ³⁶ (@RMadridInfo) May 29, 2024

Лунин бе смятан за възможен титуляр на вратата на “лос бланкос”, след като успя да измести Кепа Арисабалага по време на отсъствието поради тежка контузия на белгийския номер едно Куртоа през по-голяма част от кампанията. Той записа общо 21 мача в Ла Лига, записвайки в тях 10 чисти мрежи и 17 допуснати гола. Очакванията са, че украинският страж може би евентуално ще се присъедини към Реал Мадрид утре или в събота, но това ще зависи от здравословното му състояние.

Анчелоти и неговият щаб не искат да поемат никакви рискове с това да вкарат украинеца сред останалите футболисти и по този начин да застрашат здравословното им състояние. Отделно от това те вече са повикали Фран Гарсия от втория отбор Реал Мадрид Кастиля, който в момента ще заеме мястото на Лунин. Така най-вероятно в събота от първата минута ще започне Тибо Куртоа, а Кепа Арисабалага ще е негова резерва.

Реал Мадрид разполага с всичко най-добро, с изключение на контузените Дейвид Алаба и Орелиан Чуамени, които няма да играят срещу Борусия (Дортмунд).

Последвайте каналите ни в: