Григор Димитров и Виктория Томова ще направят нов опит днес да изиграят мачовете си от втория кръг на “Ролан Гарос”. Силният дъжд през вчерашния ден тотално обърка плановете на организаторите, които бяха принудени да се придържат само към програмата на двата закрити корта - “Филип Шатрие” и “Сюзан Ланглен”. Така всички останали мачове, включително тези на Димитров и Томова, първо биваха отлагани с по половин час, а също и премествани на други съоръжения. В 18:10 часа обаче организаторите се примириха, че дъждът няма да позволи провеждането на мачове извън най-големите два корта.

Мачът на Григор Димитров срещу унгареца Фабиан Грожан е насрочен за 12:00 часа на Корт №14. По същото време, но на корт №4, Виктория Томова ще премери сили с китайката Синю Уанг, ако метеорологичните условия позволяват. Притеснителното е, че синоптичната прогноза отново вещае дъжд по обяд във френската столица.

Григор и Марожан не са се срещали до момента в официален мач. 24-годишният унгарец е един от най-прогресиращите играчи в световния тенис и в момента е №41 в ранглистата на ATР. В кариерата си досега той може да се похвали с победи над тенисисти като Карлос Алкарас, Холгер Руне, Каспер Рууд и Алекс Де Минор.

На старта в Париж Григор преодоля с лекота американеца Александър Ковачевич с 6:4, 6:3, 6:4, а Марожан се справи с казахстанеца Михаил Кукушкин с 6:2, 6:2, 6:3.

При успех срещу унгареца Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Зизу Бергс от Белгия и Максимилиан Мартерер от Германия.

В понеделник Виктория Томова поднесе една от изненадите на старта при дамите, след като отстрани 16-ата поставена Екатерина Александрова с 6:3, 7:6(5) и записа първата си победа в основната схема на “Ролан Гарос”. Китайката Синю Уанг пък елиминира Джуле Ниймайер от Германия.

Победителката отвама между Томова и Уанг ще играе срещу един измежду Виктория Голубич от Швейцария и Анастасия Потапова от Русия. За Томова това е трето участие в Париж след 2022-ра и 2023 година.

Последвайте каналите ни в: