Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано призна, че му е тежко след загубата с 0:1 от Олимпиакос на финала в Лигата на конференциите.

„Доста неприятно. „Това е второ поредно поражение за нас на финал в същия турнир. Миналата година не успяхме да вземем трофея, сега отново не го вдигнахме. Имахме доста положения за гол, момчетата направиха всичко, което можаха. Бориха се, изцедиха цели кофи с пот, създадоха положения срещу отбор, който не ти позволява да играеш добър футбол. Вратарят само рита напред и топката въобще не минава през халфовата линия. Не смятам, че заслужавахме да загубим.

Загубите наистина болят. Да изминеш целия път в две поредни години е нещо хубаво, но целта е да вдигнеш трофея. Пътешествието обаче е провалено, когато гледаш как другият отбор вдига отличието. Тъжно е да гледам как момчетата плачат. Наистина вярвахме, че тази година ще бъде различно. В момента чувствам горчивина, разочарование, провал, защото аз също вярвах, че можем да постигнем нещо повече. Остава един мач в неделя в Бергамо, след което ще говоря с президента за бъдещето ми", сподели Италиано.