Балкан и Рилски спортист ще премерят сили за четвърти път от началото на финалната си серия за шампионската титла в Националната баскетболна лига. Ботевградчани приемат самоковци в мач №4 от битката тази вечер от 19:00 часа в зала “Арена Ботевград”. До този момент резултатът е 1-2 в полза на Рилецо, който има “втори мачбол” за златото днес.

Както е известно, Балкан успя да спаси кожата си в последните секунди на третия двубой и да намали изоставането си до 1-2. Момчетата на Васил Христов показаха шампионско ДНК и неутрализираха изоставане от пет точки във финалните моменти, за да се стигне до фала на Алекс Симеонов срещу Йордан Минчев от тройката, който доведе до това крилото на домакините да вкара два от трите си наказателни за 69:68. В последното нападение Рилски пропусна отворена стрелба за титлата, след като Майкълин Скот не успя да намери целта от средно разстояние.

Отборът на Балкан не можеше да разчита на своя капитан Димитър Димитров в мач №3 вследствие на счупения нос и претърпяната операция. Феновете в Ботевград обаче показаха любовта си и направиха страхотни жестове към лидера на “зелените”, които изгледа двубоя не от болничното заведение, а от пейката на тима си. Липсата му не попречи на неговия отбор, а напротив - внесе допълнителна доза мотивация, която помогна на шампионите да изтръгнат победата.

Рилски спортист беше набрал солидна инерция след двете си поредни победи в първите два мача в Самоков - съответно със 75:62 и 102:97. Тимът на Любомир Киров бе близо до това да спечели първата си титла в своята история, но за тяхно съжаление стрелбата на Скот в последната секунда се удари в ринга и излезе. Рилецо все още търси първата си титла в клубната витрина и ще има втори опит да си я осигури тази вечер, но за да го направи, ще трябва да прекъсне серията от девет поредни домакински победи на Балкан в редовния сезон и плейофите.

Ако се стигне до решителен пети мач, то той ще се състои в неделя от 19:00 часа в зала “Арена Самоков”.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев