Новият треньор на Левски Станислав Генчев вече има своите идеи за лятната селекция на клуба.

Той сподели вижданията си по някои от важните въпроси, свързани със "сините" в едно от първите си интервюта като нов наставник на тима в канала "Герена.бг". Той призна, че иска нов вратар, коментира и бъдещето на Хосе Кордоба, както и това на Андриан Краев.

"Оглеждаме се за вратар. Имаме двама много талантливи вратари, но ни трябва и опитен човек. Той може да бъде полезен за тях, на отбора, а и на останалите ни млади играчи. Вратарският пост е много важен и искаме да привлечем нов играч", започна Генчев.

"Хосе Кордоба още не е продаден. Говори се с клуб, но още няма сделка. За нито един треньор не е приятно да бъде продаден най-добрият му защитник. Кордоба още е играч на Левски. Ако той бъде продаден, трябва да намерим играч на неговото място. От опит знам, че едно от най-трудните неща е да намериш централен защитник, левичар", продължи специалистът.

Говори се, че има планове Цунами да бъде преместен в центъра на отбраната, като Генчев не отрече тази възможност: "Винаги е добре да имаш играчи, които могат да играят на различни позиции. В дадени мачове Цунами може да бъде централен защитник. Майкон е привлечен преди да вляза в разговори с Левски. Запознах се с неговите качества и съм доволен, че мога да имам такъв играч".

Наставникът призна, че се опитва да доведе нападателя Алекс Колев на "Герена", като освен това заяви, че ще опита да убеди Андриан Краев да остане в клуба.

"Ще опитам да проведа разговор с него. Бих искал да остане на "Герена". Той е момче от школата и знае какво е Левски. Той е носил капитанската лента и е адаптиран към обстановката. Във всяка една линия имаме лидери. Това най-много липсваше на отбора през пролетта", каза още наставникът.