Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде пресконференция пред журналистите за началото на подготовката на "петлите" в Клерфонтен за Евро 2024. Логично немалко от въпросите бяха свързани с голямата звезда и капитан на тима Килиан Мбапе.

Запитан дали би предпочел Мбапе да обяви очаквания си трансфер в Реал Мадрид преди или след Европейското, Дешан отговори: "Това не зависи от мен. Те ще решат кога е време да го направят официално. Доколкото е възможно, ще направя всичко възможно да се адаптирам за отбора, за френския отбор".

‼️🗣️ Didier Deschamps: “You don’t find Kylian Mbappé in good shape? He just scored 44 goals this season… it’s true that he could have done better though... (Laughs)pic.twitter.com/fqHV94NCUa

— MC (@MbappeCentral) May 29, 2024

Друг въпрос бе свързан с формата на Мбапе, на който Дешан отговори шеговито и с ирония: "Мислите, че той не е във форма ли? О, да, той вкара само 44 гола през сезона, можеше и да е по-добре".

Що се отнася до подготовката на отбора, селекционерът на Франция заяви: "Има определени неща, които трябва да направиш, за да стигнеш до първия мач от състезанието. Пристигането на играчите е допълнителна стъпка. В големите състезания колективната сила винаги е важна. Тя не е това, което печели мачовете, но помага. Някои от моите играчи са били извън терена в продължение на седмица, други са играли до самия край, а трети са играли по-малко или са във фаза на рехабилитация. Ще адаптираме подготовката си до неделя, преди да преминем към първия приятелски мач в Метц срещу Люксембург. През следващите три-четири дни ще има малко повече индивидуална работа".

"Не се притеснявам за лидерството в отбора след отказването на Юго Лорис и Рафаел Варан, Килиан е капитан, а Гризман е втори капитан, те знаят отговорностите си пред отбора", каза още Дешан.

Последвайте каналите ни в: