Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини изглеждаше леко объркан от по-колебливото представяне на тима при загубата от Нидералния с 1:3 в последния мач от първата седмица на Лигата на нациите в Анталия.

"Опитах се да психолог и да им говоря от вчера до днес, че трябва да се представим по същия начин, да запазим мисленето си, да подобряваме представянето си. Това е пътят да подобряваме себе си, това е менталното състояние, когато искаш да победиш без да промениш настройката си. Без това никога не можем да променим резултати, трябва да мислиш как ще се представиш за отбора, а да не мислиш дали си титуляр или влизаш от скамейката. Това прави един отбор силен и постоянен независимо дали става дума за един гейм или за цял мач. Състезателите играят и тренират, спазват режима, правят това, което трябва, за да играем добре, но трябва да го направим на полето. За да победим, ние трябва да покажем това, което сме правили, както правим с всички други неща около мача. Трябва да играем на максимума си, до тотално изтощение за всяка точка, това е най-важното. Опитвам се да обяснявам това нещо всеки ден, и ако някой си мисли, че днес няма да се получи, а в следващия мач ще се получи, за мен не е така, във всеки един мач трябва да се играе за всяка точка и така трябва да мислим през цялото време. По време на тренировките те работят много усилено като животни, но тези тренировки трябва да подготвят отбора и да им позволят да играят по-добри. Не трябва просто да тренираме, защото просто трябва да тренираме, а трябва да тренираме с мисълта да израстваме и да бъдем по-добри на полето. Това е важно за отбора, а не защото аз лично го искам", сподели Бленджини пред Max Sport 1.

"Виждам, че играчите са уморени от интензивните тренировки, но ние работим добре. Аз съм доволен от тях, защото те изпълняват това, което им се каже, не се оплакват, не търсят оправдание, като изключим първия гейм днес. Нашата цел в Лигата през тази година е да се подобряваме и да спечелим повече мачове дори от колкото е възможно, но няма да бъде никак лесно", каза още селекционерът на България.

Снимки: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в: