Вече бившият наставник на Левски Николай Костов направи призив към всички сини фенове за обединение. Днес Костов за последен път изведе Левски и си тръгна с успех 1:0 срещу Лудогорец.

36

„Доволен съм от празничната атмосфера, която се създаде. Благодаря на публиката. Що се касае за мача, нашите играчи като видяха състава на Лудогорец, им падна мотивацията. Започнахме лежерно този мач. Всички беше предвидимо. Даже беше скучно за нас. През второто полувреме вдигнахме оборотите. Не искам да говоря за прогрес, защото няма такъв. Годината е провалена. Имахме други очаквания. Трябваше да променяме отбора и да чистим задължения. Не мисля, че трябва да говорим за тези неща точно в днешния ден. На моменти беше доста сложно да работим с екипа. Имахме план да променим нещата в Левски. Футболът е такава игра и нещата се променят доста често. Нямахме добра среда, а в спорта е много сложно да мотивираш играчите, тъй като те изпълняват сложни задачи.

Имаше много мачове, в които беше неприятно да има разминавания между публика и отбор. Това няма как да не рефлектира върху младите ни играчи. Исках да играем футбол, който да доминира над противника. Исках красив футбол и технични играчи. Имахме периоди, в които наистина бяхме силни и беше удоволствие да гледаш нашия отбор. Аз съм длъжен да взема положителните неща. Благодаря на всички, които са вярвали в мен. Заминавам си от Левски с малко неудовлетворение, тъй като не успяхме да се класираме за Европа.

36

Посланието ми към следващите след мен е „любов“. Всички трябва да се обединят и да подкрепят Боримиров и Сираков. Не се нагърбвам да говоря вече за тези неща, защото сами разбирате колко е трудно в такава среда. Не трябваше да допускаме да не се класираме поне за Лига Европа. Нека запазя за себе си какво е моето бъдеще. Извинявам се, ако съм ви обидил особено след мача с ЦСКА“.

Последвайте каналите ни в: