Националният отбор на България ще бъде лишен от футболисти на Лудогорец за предстоящите контроли с Румъния и Словения, пише Труд News.

Селекционерът Илиан Илиев изпрати повиквателни на Антон Недялков, Спас Делев и Тодор Неделев за срещите през юни срещу предстоящите участници на Евро 2024. В Разград са взели решение да не пуснат триото, като в същото време ще бъде платена компенсация за решението на клуба.

Желанието на орлите е техните играчи да имат достатъчно почивка след края на тежкия сезон, за да бъдат на линия за старта на новата кампания и предстоящите двубои от квалификациите в Шампионска лига. Така списъкът на Илиев с играчи, които отпадат от сметките му, набъбна до петима. По-рано тази седмица стана ясно, че Петко Христов от Специя и Лукас Петков от Гройтер Фюрт са със здравословни проблеми и отпадат от разширения състав. Така селекционерът е принуден най-късно в понеделник да обяви имената на техните заместници. Първият мач е с Румъния на 4 юни, а 4 дни по-късно гостуваме на Словения.